23 oktober 2008: Kaviaar (ikra)

Privat!

Het was alweer een paar dagen geleden dus weer tijd voor een update! Aangezien het huiswerkgehalte langzaam toeneemt, moeten we onze uitstapjes goed plannen. Gisterenmiddag zijn Kristina en ik naar het centrum gegaan om weer mooie gebouwen te bewonderen.












Het centrum ligt grotendeels op het vasteland. Verder heeft Санkт – Пєтєрбург diverse eilanden die verbonden zijn door de mooiste bruggen! Wij logeren op het Vasiljevskaja eiland, die destijds door Peter de Grote is geschonken aan zijn vriend Alexander Mensjikov. In de loop der jaren (lees: eeuwen) is dit eiland het centrum van de wetenschap geworden.
Voor mijn ex-klasgenootjes: Een mooie steen van Mr. Pavlov op de universiteit voor filosofie en psychologie.













Een bezoek aan het Zoölogisch museum, dat tevens het centrum van onderzoek naar de mammoet is, was de moeite waard. De tentoonstelling is eenvoudig, maar zeer uitgebreid. Bijna alle denkbare dieren zijn er opgezet. Krokodillen, spinnen, beren, olifanten, lintwormen, zeesterren, papagaaien, koraal, honden, ijsberen, pinguins etc. In het begin wat onwennig, maar uiteindelijk een mooi lesonderdeel om de Russische benamingen van alle dieren te leren!

Na deze uitgebreide middagwandeling gingen we op zoek naar een Russisch restaurant, wat een hele opgave bleek te zijn. Sushibars, wokrestaurants, KFC, Subway is er allemaal, maar wij wilde Russische kost. Uiteindelijk zijn we bij het geweldige restaurant ‘ABRIKOSOV’ terecht gekomen.








Ziet dat er niet lekker uit!

Ik hoop dat ik jullie weer genoeg heb vertelt en tot snel weer!

Liefs

1 opmerking:

Unknown zei

Hee Wen!

Zo te horen ben jij je prima aan het vermaken daar! Die fotos zijn er echt super gaaf uit.

Al leuke mannen gespot daar in Rusland ;)

x Jo