24 november 2008: Dit moest wel een zondag zijn...

Je kent het wel. Je bent op tijd naar bed gegaan en wordt heerlijk uitgeslapen wakker. Zo fit als wat en met een tophumeur ben je klaar voor een nieuwe dag en neem je voor een hoop dingen te doen. Totdat je bedenkt dat je niet op Bonaire of Ibiza woont en het weer misschien wel wat roet in het eten kan gooien.

Daar hadden wij gisteren dus last van. Klaar voor onze toeristische zondag hoefden we alleen diepe plassen sneeuwsoep, verscholen ijsbaantjes en heftige sneeuwstormen met minitwisters te doorstaan. Ik voelde mijn glimlach omslaan naar een teleurgesteld blik...

Maar we gaven de moed niet op en begonnen onze stadgidsen door te bladeren voor een leuke binnenactiviteit. Maar aangezien je de sneeuwstorm ook binnen kon horen werd mijn goede humeur steeds minder. Ik kreeg steeds meer het gevoel dat ik dit Russische weer helemaal niet wilde trotseren. We konden er ook binnen een gezellige zondag van maken. Maar hoe? We hebben geen open haard, geen lekkere bank om te ontspannen en de koelkast was nu ook niet echt gevuld. Misschien was een bezoekje aan de supermarkt wel te overleven, ja dat konden wij wel aan. Of toch niet... We kunnen ook een pizza laten bezorgen? En we hebben nog lekkere pepernoten, daar redden we het wel mee vandaag!

Ondertussen vonden we een leuk bordspel over Sint Petersburg in de kast, speciaal voor deze heerlijke momenten. De glimlach kwam weer langzaam terug en vol enthousiasme begon ik de spelregels te lezen (in het Nederlands haha!). Het was een soort Monopoly, maar dan speelde het zich af in het jaar 1703 en moest de hele stad opgebouwd worden. Ambachten, edelen en gebouwen moesten gekocht worden. Het ‘leuke’ van dit spel was dat we redelijk arm waren in tegenstelling tot de Monopolyversie moesten wij het doen met een paar roebel. Een hele uitdaging dus!

Al met al een heerlijk ontspannen en uitdagende dag! Dit moest wel een zondag zijn...

1 opmerking:

Anoniem zei

Wendy, I want to congratulate You this delicoius dinner you prepared last Thursday, not even mentioning the dessert which all together was absolutelly great. I am really looking forward to your next try. :):):) Olga